REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE 2024.: Film „Ne bi li ljepše bilo“ odveo nas četiri dana u Varaždin 

Lucija, Karla Noemi i voditelji na filmskim projekcijama u varaždinskom kinu Gaj

Svečano otvorenje bilo je u četvrtak, 3. 10. u  kinu Gaj. Svi smo dobili male torbe s poklonima, poster plana smotre i revije, mapu grada Varaždina i svih zanimljivih znamenitosti, naljepnicu, knjigu s planom revije i smotre i svakim filmom u reviji, lizalicu i karticu s kojom smo mogli obići sve muzeje grada Varaždina. Nakon otvorenja, koje nas je sve ostavilo u oduševljenju zbog uloženog truda, počela je i prva projekcija. Cijela smotra i revija imale su ukupno osam projekcija. Naš film bio je u subotu, u 11 sati tijekom šeste projekcije.

U petak, sva djeca bila su pozvana na dječji disko, tj. silent party s temom Havaji. Cilj je bio obući se što šarenije. Svatko je dobio bežične slušalice i na njima slušao glazbu. Nažalost, ta je ideja brzo propala jer djeca i nisu nešto previše surađivala. Organizatorice se nisu predale te su nas sve stavile u krug i igrale razne igre s nama. Disko je nakraju završio baš dobro zahvaljujući njima. U subotu nakon naše projekcije otišli smo u Muzej anđela i počastili se palačinkama povodom Dana učitelja.

U nedjelju nakon zatvaranja Revije i dodjele nagrada poslije ručka krenuli smo kući. Iako naš film nije osvojio prva tri mjesta, nama je velika čast bila što smo pozvani na tako veliku državnu reviju, a najveća nagrada su nam bila upravo ta četiri dana druženja s “kolegama” filmašima. Upoznali smo i stekli nove prijatelje, nagledali smo se filmova drugih škola i filmskih klubova Hrvatske i puni ideja vratili se kući sa željom da ove školske godine snimimo više kraćih filmova u nadi da će nas onda i više učenika biti pozvano na Reviju – najveći filmski događaj godine za djecu.

                                                            Pripremila: Lucija Kovačević, 8. b