VRTIĆ „LIRA“ U GOSTIMA: Jedva čekaju prvi razred

Na Danu škole 10. svibnja 2024. godine titulu najsimpatičnijih posjetitelja svakako su dobile Zvjezdice – najstarija skupina Vrtića Lira iz Slavonskoga Broda.

Na ulazu izložba učeničkih radova

Kada je Marija Čalušić, naša učiteljica Hrvatskoga jezika, najavila da je vrtićance pozvala u posjet, petaši su se otimali da im budu domaćini. Tako su ih komunikativne Klara i Noemi uz učiteljicu Mariju provele i pokazale im školu na dolasku. U učionici 1. a prvo je odigrana voćna salata baš kao što se u nižim razredima još puno igra uz učenje.

Škola je veselija uz igru

U učionici Hrvatskoga jezika oduševljeno su posjedali u klupe i pogledali lutkarsku predstavu Tri ovčice – projekt četvorke 5. b: Šimuna, Ivana, Josipa i Nike.

Kakvu predstavu mogu pripremiti petaši!!!

Uslijedio je izazov: jesu li Zvjezdice spremne za prvi razred provjeravalo se kroz tri kviza na digitalnoj ploči. Ne samo da su mališani bili očarani suvremenim načinom rada u školi nego i njihove odgajateljice Željka i Ivana. Odigrane su tri igre: iz Prirode i društva – memori u kojoj je potrebno povezati fotografiju osobe iz vrtića sa sličicom koja ju simbolizira; iz Matematike – kviz lakših matematičkih operacija i iz Hrvatskoga jezika – čitanje uz kotač sreće. Naravno, sve su zajednički riješili bez poteškoća.

Za kraj smo ih počastili slatkišima, u sportskoj dvorani gledali su nogometni turnir između učenika viših razreda i na odlasku se zajedno fotografirali za uspomenu.

PRIPREMILA: Lucija Kovačević, 7. b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *