OBRNUTI DAN: Nastavnici učenici, a učenici nastavnici, ravnatelji, kuharice, spremačice…   

Jedan poseban OBRNUTI dan proizišao je iz mobilnosti i Erasmus projekta Pokreni se svijet koji ostaje. Organizirale su ga nastavnice Martina Čmelješević, Jelena Martinović i Sanela Ćavara. Prvo su učenici slali molbu za posao u kojoj su morali objasniti zašto bi baš oni bili pravi kandidati za posao, a na Dan učitelja 5. listopada 2023. uloge su bile zamijenjene. 

Obišli smo razrede predmetne nastave i školu općenito te smo vidjeli naše učenike u raznim poslovima. Neki učenici su s nama i podijelili svoje iskustvo. Ena Čondrić i Nadja Vračić su se u ulogama čistačica bome naradile. One se slažu da je taj posao težak i zahtjevan te da ga i ne bi baš htjele raditi. Petar Odobašić bio je nastavnik Tjelesne i zdravstvene kulture. Njemu je bilo najvažnije da su svi igrali i nitko nije bio izostavljen. On bi rado predavao Tjelesni jer se u tome pronalazi. Sari Jokić bilo je zanimljivo biti ravnateljica. Ona ne bi htjela biti ravnateljica jer joj je to zahtjevno. Kao ravnateljica je pisala zamolbu za mijenjane užine kojom trenutno učenici nisu zadovoljni. Petašu Noi Ogrizoviću je bilo zanimljivo biti kuhar jer su pekli mafine, ali on to nikad ne bi htio biti za stalno. 

Hvala učiteljicama Martini , Saneli i Jeleni na odličnoj organizaciji. Voljeli bismo i nagodinu ponoviti ovako zabavan nastavni dan i obrnuti uloge. 

                                                                         Tekst: Lucija Kovačević, 7. b  

                                                                         Fotografije: Ana Žderić, 7. b  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *