Meteor sletio na internet

Meteor, list Osnovne škole Antuna Mihanovića, imali ste priliku čitati u papirnatom obliku, a sada ga možete pronaći na internetu! Rasprava o toj ideji krenula je prije nekoliko godina kada smo na našoj školskoj stranici u anketi pitali: „Treba li školski list Meteor izlaziti u digitalnom obliku umjesto dosadašnjeg tiskanog oblika?“ Posjetitelji naše stranice glasali su da Meteor treba ostati u papirnatom obliku. Većini je, do sada, bilo drago uzeti naše školske novine u ruke, listati ih, čitati ili poslije, uzeti stara izdanja i prisjetiti se što se u proteklim godinama događalo u našoj školi, vidjeti koliko smo narasli, promijenili se… No znali smo se suočiti s financijskim problemima zbog tiska, a puno truda je zahtijevao grafički dizajn lista.

Ove školske godine odlučili smo da će se naši članci početi objavljivati u digitalnom obliku. Novinari su izabrali da se Meteor preseli na internet jer je tako pristupačniji svima,  možemo biti aktualni, odnosno postavljati članke odmah nakon što ih napišemo, imamo neograničen prostor za fotografije i naše tekstove, nemamo određeni broj stranica. Jako važna činjenica je da je besplatan! Također, moći ćemo postavljati i videoradove te radijske emisije i druge multimedijalne sadržaje. Učenici naše škole i svi ostali koje zanima što se događa u našoj redakciji, školi i gradu će uvijek moći posjetiti našu stranicu, a neće trebati  čekati godinu dana da dobiju Meteor u svoje ruke.

Na sastanku užeg uredništva 16. listopada 2015. razmišljali smo o izgledu i rubrikama koje će se nalaziti na našoj stranici. Evo o čemu govore naše rubrike/kategorije. O-HO je rubrika u kojoj pišemo o događajima nakon kojih će čitatelji pomisliti: „O-ho, vidiš ti njega/nju/njih ili to!“ Kategorija HM predstavlja sve ono što kreiramo zamišljeni, znatiželjni tijekom nastave. Kad jedni drugima priopćimo neku zanimljivost, volimo reći: „Ma daj!“, stoga u kategoriji MA-DAJ govorimo o zanimljivostima. Nadam se da tijekom čitanja nećete pomisliti: „Ma daj, to je njima zanimljivo?!“  U kategoriji HE-HE pišemo o zabavnim sadržajima, kategorija VAU bit će zbirka naših literarnih i galerija likovnih radova, a pod LOL ćete moći saznati sve o nama. Zašto LOL? Zato što je nama novinarima zajednička osobina da se puno smijemo.

Više neće Meteor tek jednom godišnje sletjeti u našu školu. Odsad Meteor pada u koraku s vremenom. Nadamo se da ćemo biti još uspješniji na mreži svih mreža, a radovat će nas vaši komentari ispod tekstova. Ili možda neće? LOL.

Ina Kauzlarić, 7.b

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *