DNEVNIK PAULINE P. U KINIMA: Dječji život zna biti pun problema  

Dnevnik Pauline P. igrani je film za djecu. Snimljen je po romanu Sanje Polak. Moje prijateljice i ja smo ga gledale 24. ožujka 2023. Film je još uvijek dostupan samo u kinima. Glavnu ulogu glumi Katja Matković (Paulina), a redatelj je Neven Hitrec. 

U filmu se radi o učenici 3.c Paulini P. Ona ima rješenje za sve, glavna je frajerica u razredu i ne boji se apsolutno ničega. Svaki dan uživa u školskim i obiteljskim zgodama. Stvarno je voljela biti najveća frajerica u 3.c dok se nije pojavila moja imenjakinja Ana i tada je Ana postala najveća frajerica u 3.c. Paulina je bila jako ljubomorna jer joj je Ana ukrala sve prijatelje i simpatije. Kada je prešla preko toga, shvatila je da su njih dvije jako slične. Paulina je imala jedan dosta čest problem u današnje vrijeme – njezini roditelji su se posvađali i nisu se više htjeli vidjeti. Za njezine postupke dosta je zaslužan njezin novi učitelj i Ana. Smatram da su svi glumci dobro utjelovili svoje uloge, pogotovo Ratko. Ratko je moj najdraži lik jer, u koliko god ona dečki bila zaljubljena, on bi ju i dalje volio. Meni je film bio jako smiješan pogotovo kada je Paulina obukla što više majica  kako bi izgledalo da joj je kaput malen. Radnja filma se odvija u kući, školi, „kući duhova“, šumi, školskom dvorištu i na igralištu. Glumci su odlično odjeveni. Jako mi se sviđa što su Paulinu odjenuli kao pravu trećašicu. Jedino mi se nije svidjelo kako je ona Ana odjevena – to je bilo previše profinjeno. 

Meni se film svidio. Bio je to film koji me baš lijepo nasmijao. Kući sam se vratila tako vedra i nasmijana. Film bih preporučila svima koji se žele malo oraspoložiti i uživati. 

Tekst i fotografija: Ana Žderić, 6.b 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *