PETAŠI GLEDALI WONKU: Film o ostvarenju snova i najfantastičnijoj čokoladi

Film Wonka redatelja Paula Kinga je fantastični pustolovni mjuzikl iz 2023. godine koji se počeo prikazivati u Cinestaru uoči Božića. U glavnim ulogama pojavljuju se: Timothée Chalamet (Wonka), Calah Lane (Noodle), Mathew Baynton (Ficklegruber), Hugh Grant (Oompa-Loompa), Olivia Colman (gđa Scrubbit), Matt Lucas kao Prodnose i drugi. Film je za cijelu obitelj jer je zabavan, smiješan i napet svih 116 minuta.

Wonka dolazi u grad ostvariti svoj san i otvoriti tvornicu čokolade, ali ga čokoladni kartel pokušava u tome spriječiti. Kako je naivan i ne zna čitati, potpiše ugovor o najmu sobe i upada u ropstvo u vešeraju gđe Scrubbit. U toj će nevolji upoznati prijatelje s kojima će pokušati ostvariti svoj san, a čokoladni kartel, znajući koliko je njegova čokolada dobra, pokušavat će ga uništiti na okrutan način. Svi su glumci dobro odigrali svoje uloge, ali najbolji mi je bio Wonka. U filmu prevladava vedra i napeta atmosfera, a kraći dijelovi su bili toliko tužni da su se neki od gledatelja i rasplakali. Scenografija i radnja su smješteni negdje u 1930. godinu.

Meni je sve u filmu Wonka bilo odlično osim što je bilo puno pjevanja. Tko voli pjesmu, uživat će u glasnoj dvorani Cinestara. Film je pokazao da ne treba odustati od svojih snova, nego boriti se do kraja za svoje snove koliko bilo teško. Film bih preporučio svakom djetetu i svima koji su mladi u duši.

TEKST I FOTOGRAFIJA: Noa Ogrizović, 5. b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *